Костусєв подав заяву про звільнення

Понеділок, 3 березня 2008, 18:27
Олексій Костусєв подав заяву про звільнення з посади голови Антимонопольного комітету України.

Про це він повідомив журналістам у понеділок у Києві.

"Мною подано заяву з проханням звільнити мене з посади голови Антимонопольного комітету в зв`язку з обранням народним депутатом України", - сказав Костусєв.

Він зазначив, що від нього не залежить, коли Верховна Рада розгляне цю заяву, проте додав, що заяву подано близько півтора місяці тому.

Костусєв заявив, що не знає, хто буде його наступником на цій посаді, додавши, що йому відомо, буцімто існує подання від прем`єр-міністра України Юлії Тимошенко про призначення на посаду голови АМК Давида Жванії.

Реклама:

Відповідаючи на запитання, чим він займатиметься далі, Костусєв відповів: "Я у Верховній Раді обраний головою підкомітету із захисту економічної конкуренції та боротьби з монополіями Комітету з економічної політики. Там я продовжу займатися тим, чим займаюся сьогодні тут".

Він додав, що зосередить свої зусилля на вдосконаленні законодавства, а також на тому, щоб у парламенті проводилися щорічні звіти за підсумками роботи АМК.

Окрім того, Костусєв повідомив, що підготовано постанову про створення спеціальної контрольної комісії із розвитку конкуренції та передбачається, що її головою буде він. При цьому він висловив надію, що вказану комісію створять.

У грудні прем'єр-міністр Юлія Тимошенко виступила за звільнення голови Антимонопольного комітету Олексія Костусєва.

Раніше Костусєв був обраний депутатом Верховної Ради від Партії регіонів, він відкликав із парламенту свою заяву із проханням звільнити його від обов'язків голови Комітету. Нагадаємо, він очолює АМКУ з 2001 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!