"Нафтогаз": "Газпром" урізав газ ще на 10%, але місяць протримаємося

Понеділок, 3 березня 2008, 15:49

"Газпром" скоротив постачання газу в Україну ще на 10% - до 46 млн кубометрів.

Про це в понеділок на брифінгу заявив начальник управління зі зв'язків із громадськістю НАК "Нафтогаз України" Валентин Землянський, повідомляє "Обком" із посиланням на УНІАН.

"Сьогодні о 9:35 "Укртрансгаз" одержав офіційну телефонограму про скорочення обсягів постачань газу від "Газпрому" на 25% від щодобових обсягів, що становить 38 млн кубометрів. На поточний момент отримана ще одна телефонограма зі збільшенням обмеження постачань ще на 10% - до 46 млн кубометрів", - сказав він.

За словами Землянського, незважаючи на обмеження, на сьогодні газотранспортна система працює в штатному режимі, всі споживачі України забезпечуються газом, а також забезпечується транзит газу.

Реклама:

Він висловив упевненість, що незабаром ситуація буде вирішена.

Як відзначив Землянський, таке обмеження "не критичне", тому що обсяги споживання газу становлять щодоби в середньому 150 млн кубометрів, а з урахуванням теплої погоди - ще менше.

"НАК "Нафтогаз" на сьогодні має внутрішні резерви і готовий їх використовувати для покриття всіх споживачів України (по постачаннях газу)", - відзначив він.

За словами Землянського, цих резервів має вистачити не менш ніж на місяць. При цьому він не назвав обсягу цих резервів, відзначивши тільки, що "є газ внутрішнього видобутку".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: