"Боржомі" за участю "Газпрома" вдалося проникнути в Росію

Понеділок, 3 березня 2008, 14:44

Структури "Газпрому" продали холдингу ІDS Borjomі Group контрольний пакет акцій ліпецького виробника мінералки "Едельвейс Л".

Про це пише російське видання "Комерсант".

За словами джерела "Газпрому", сторони домовилися про угоду в грудні 2006 року, а із січня 2007 року ІDS стала управляти "Едельвейсом". Голова ради директорів ІDS Borjomі Group Володимир Ашуров підтвердив, що холдинг володіє "Едельвейс Л". Сума угоди не розголошується.

У листопаді 2006 року "Газпром" повідомляв про продаж цієї компанії на відкритому аукціоні зі стартовою ціною 7,9 мільйона доларів, але торги не відбулися.

Реклама:

ІDS Borjomі Group володіє заводами з розливу мінеральної води в грузинському Боржомі, а також заводами мінеральних вод в Україні. Основні марки - Borjomі ("Боржомі"), "Миргородська", "Трускавецька" та "Моршинська". Компанія займає близько 25% українського ринку мінеральної води й приблизно 60% грузинського.

"Едельвейс Л" - перший виробничий актив ІDS Borjomі Group у Росії. Після введення Росспоживнаглядом у травні 2006 року заборони на ввезення "Боржомі" група просувала в Росії тільки українські бренди.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!