"Газпром" висунув Україні свої умови

Понеділок, 3 березня 2008, 14:05

Російський газовий монополіст компанія "Газпром" надала Національній акціонерній компанії "Нафтогаз України" угоду про розвиток україно-російських відносин у газовій сфері в новій редакції.

Про це повідомила прес-служба "Нафтогазу України".

На сьогодні фахівці НАКу вивчають пропозиції "Газпрому" про подальше співробітництво й на цьому тижні (до 8 березня) переговори між компаніями продовжаться.

Як відомо, російський "Газпром" 3 березня скоротив поставки газу в Україну на 30 млн куб. м на добу у зв'язку з неврегулюванням питання боргу "Нафтогазу України" і відсутністю домовленостей про умови поставки на 2008-й.

Реклама:

Раніше прем'єр-міністр Юлія Тимошенко заявляла про неприйнятність пропозицій "Газпрому", викладених в аналогічній угоді старої редакції, оскільки вони, на її думку, тільки погіршують ситуацію на внутрішньому ринку й можуть призвести до повного банкрутства "Нафтогазу України".

Раніше перший віце-прем'єр-міністр Олександр Турчинов, міністр палива й енергетики Юрій Продан і "Нафтогаз України" заявили про повне погашення боргу за газ перед "Укргаз-Енерго" за 2006-2007 роки.

У свою чергу, "Укргаз-Енерго" заявляло про понад 1,367 млрд гривень (без урахування штрафів і пені) боргу "Нафтогазу України" за поставлений до 1 січня 2008 року природний газ.

Українські Новини

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!