Кабмін доручив зробити податкові поблажки "Нафтогазу" і його "дочкам"

Понеділок, 3 березня 2008, 12:38

Кабінет Міністрів доручив Державній податковій адміністрації надати Національній акціонерній компанії "Нафтогаз України" та її дочірнім компаніям - "Укртрансгазу", "Газу України", "Укргазвидобуванню" - на 2008 рік розстрочку зі сплати податку на прибуток і податку на додану вартість за результатами діяльності підприємств у жовтні-грудні 2007 року й січні-березні 2008 року.

Про це сказано в розпорядженні Кабміну № 369-р від 27 лютого, передають Українські Новини.

Розстрочку нададуть на умовах податкового кредиту в межах бюджетного року (2008 року) зі сплатою сум зобов'язань НАКу до загального фонду Державного бюджету.

Розстрочка надана у зв'язку із тим, що не урегульовано питання погашення заборгованості "Нафтогазу України" з оплати природного газу, спожитого з жовтня 2007 року до лютого 2008 року.

Реклама:

22 лютого своїм розпорядженням Кабмін дозволив "Нафтогазу України" відкоригувати суму платежів спільному підприємству "Укргаз-Енерго" за поставлений у листопаді- грудні 2007 року природний газ на величину очікуваних дивідендів "Нафтогазу України" від діяльності "Укргаз-Енерго" у 2006-2007 роках.

Кабмін погодився на пропозицію "Нафтогазу України" оформити з "Укргаз-Енерго" у лютому акти прийому-передачі використаного споживачами в листопаді-грудні 2007 газу, імпортованого, згідно з договором від 29 листопада 2007 року, за ціною 722 гривні за одну тис. куб. м (без урахування ПДВ, із урахуванням витрат "Укргаз-Енерго", пов'язаних із закачуванням, зберіганням і відбором газу з підземних сховищ).

Раніше перший віце-прем'єр-міністр Олександр Турчинов, міністр палива й енергетики Юрій Продан і "Нафтогаз України" заявили про повне погашення боргу за газ перед "Укргаз-Енерго" за 2006-2007 роки.

У свою чергу, "Укргаз-Енерго" заявляло про понад 1,367 млрд гривень (без обліку штрафів і пені) боргу "Нафтогазу України" за поставлений до 1 січня 2008 року природний газ.

Нагадаємо, російський "Газпром" 3 березня скоротив поставки газу в Україну на 25% у зв'язку з тим, що не врегульовано питання боргу "Нафтогазу України" і відсутні домовленості про умови поставки на 2008-й.

"Економічна правда"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!