"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Тимошенко похвалилася успіхами Хорошковського

Понеділок, 3 березня 2008, 11:58

Прем'єр-міністр Юлія Тимошенко заявила про рекордний ріст податкових зборів Держмитницею - у лютому відрахування в бюджет становили понад 7,6 млрд грн.

Про це пише газета "Комерсант-Україна".

Держмитниця під керівництвом Валерія Хорошковського в лютому збільшила відрахування в бюджет удвічі - до 7,603 млрд грн (план - 4,948 млрд грн), а суму середньодобових платежів довела до рекордних 345,6 млн грн.

У підсумку за два місяці поточного року Держмитниця зібрала на 72,9%, або на 5,6 млрд грн, більше - 12,6 млрд грн. "У світі склалася тенденція, що в бюджет третину доходів дає митниця, інші - податкова. "Наша митниця в лютому поставила рекорд і дала більше, ніж ДПАУ",- сказала Тимошенко.

Реклама:

Прем'єр упевнена, що це стало можливим завдяки скороченню контрабандних і тіньових схем, а тому зажадала від Валерія Хорошковського збільшити щоденні відрахування до 500 млн грн, а щомісячні - до 10 млрд грн.

Глава Держмитниці визнав, що різкий ріст надходжень від ПДВ був викликаний скасуванням вексельної схеми оплати податку при імпорті, що почали збирати митники, а не податківці, за місцем реєстрації компаній.

Успіхи митниці пояснюються відмовою від вексельної сплати ПДВ при імпорті, тому в Державній податковій адміністрації (ДПАУ) побоюються, що зберуть за підсумками року на 20 млрд грн менше. Експерти впевнені, що Мінфін не піде на зменшення плану для ДПАУ, якій для збільшення платежів доведеться провести масові кадрові зміни.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!