Прем'єр розповіла, що тимчасово вирішено питання держзакупівель

П'ятниця, 28 березня 2008, 17:57

Кабінет Міністрів затвердив тимчасове положення про проведення закупівель товарів, робіт і послуг за державні кошти.

Про це на прес-конференції повідомила прем'єр-міністр Юлія Тимошенко.

"Сьогодні, перед тим, як їхати до вас, уряд розглянув тимчасове положення про проведення тендерів, у якому немає Тендерної палати, а Міністерство економіки здійснює буквально всю систему контролю за проведенням тендерів", - сказала вона.

Тимошенко підкреслила, що постанова "Про тимчасове положення про держзакупівлі" набула чинності із сьогоднішнього дня.

Реклама:

У свою чергу, міністр економіки Богдан Данилишин повідомив, що, згідно з прийнятим положенням, функції спеціального вповноваженого органу влади з питань координації держзакупівель передано Мінекономіки.

Як поріг держзакупівель установлено 100 тис. гривень для закупівель товарів і 300 тис. гривень - для послуг.

Також Данилишин додав, що документ передбачає безкоштовну публікацію оголошень про проведення держзакупівель у видаваному Мінекономіки інформаційному бюлетені й у інтернет-порталі, яким також буде управляти Мінекономіки.

При цьому доступ до порталу буде безкоштовним для користувачів.

Окрім того, при Мінекономіки створять методичну раду для аналізу процесів у сфері держзакупівель, яка буде виносити свої висновки на розгляд міністерства.

25 березня Данилишин заявив, що Мінекономіки розробило проект тимчасового положення про держзакупівлі.

20 березня Верховна Рада скасувала Закон "Про закупівлі товарів, робіт і послуг за державні кошти" і доручила Кабінету Міністрів затвердити тимчасове положення про держзакупівлі.

Рада доручила Кабміну у двотижневий строк внести на розгляд парламенту проект нового закону про держзакупівлі, а для забезпечення проведення держзакупівель у період до прийняття нового закону доручити Кабміну розробити тимчасове положення про держзакупівлі на основі закону про держзакупівлі в редакції, чинній на 17 листопада 2004-го.

12 лютого Рада прийняла в першому читанні законопроект про держзакупівлі, що передбачає збільшення мінімального порога застосування процедур закупівель товарів і послуг із 20 тис. гривень до 80 тис. гривень, для робіт - із 50 тис. гривень до 300 тис. гривень.

Фракція НУ-НС не підтримала зазначеного законопроекту. Президент Віктор Ющенко неодноразово висловлювався за якнайшвидше скасування Закону "Про державні закупівлі".

Українські Новини

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!