Черновецькі пообіцяли італійцям не працювати в банківському бізнесі

П'ятниця, 28 березня 2008, 13:31

Власники "Правекс-банку" Леонід Черновецький, Степан Черновецький і Христина Черновецька зобов'язалися перед італійською Intesa Sanpaolo - покупцем контрольного пакета акцій "Правекс-банку" - не працювати на ринку банківських послуг протягом 2 років із моменту укладання договору про продаж цієї української фінустанови групі Intesa Sanpaolo.

Про це сказано в повідомленні Антимонопольного комітету.

АМКУ надав дозвіл на такі погоджені дії у вигляді висновку відповідного договору між Черновецькими й Intesa Sanpaolo.

Договір передбачає, що власники "Правекс-банку" протягом указаного дворічного періоду зможуть працювати лише на регіональних ринках залучення комунальних платежів від населення.

Реклама:

Нагадаємо, на початку лютого 2008 року власники "Правекс-банку" заявили про домовленість із Intesa Sanpaolo про продаж 100% акцій цієї української фінустанови за 750 млн доларів.

Наприкінці лютого АМКУ дозволив італійській групі Intesa Sanpaolo купити понад 50% "Правекс-банку".

Станом на 1 січня 2008 року чисті активи "Правекс-банку" становили 6 075,3 млн гривень, кредитний портфель - 3 921,1 млн гривень, власний капітал - 724,8 млн гривень.

За 2007 рік банк отримав прибуток у розмірі 24,401 млн гривень.

Найбільші акціонери ВАТ "Правекс-банк" - товариство з обмеженою відповідальністю "Правекс-Брок", що володіє 10,68% акцій, відкрите акціонерне товариство "Правекс-Страхування" (2,32%), Христина Черновецька (7,0%), Степан Черновецький (61,43%) і мер Києва Леонід Черновецький, який володіє прямо 7,0% і опосередковано - 85,14% акцій банку.

Українські Новини

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!