Акціонери "Дніпроенерго" знову не змогли провести зборів

Четвер, 27 березня 2008, 15:23

Енергогенеруюча компанія "Дніпроенерго" (Запоріжжя) не змогла провести чергових зборів акціонерів, призначених на 27 березня.

Про це журналістам повідомили заступник директора департаменту Національної акціонерної компанії "Енергетична компанія України" Ігор Малий і член правління "Дніпроенерго" Дмитро Тевелєв.

Зі слів Тевелєва, Державна комісія з цінних паперів і фондового ринку не зафіксувала зареєстрованих акціонерів через ненадання фінансовою компанією "Укрнафтогаз" реєстру акціонерів.

Малий повідомив, що Енергетична компанія запропонувала провести реєстрацію на підставі виписок, і підкреслив, що реєстраційна комісія, створена правлінням "Дніпроенерго", відмовилася в такий спосіб реєструвати акціонерів.

Реклама:

"Ми прийшли на реєстрацію о 10:27, і від нас пролунала пропозиція провести реєстрацію за виписками, в чому нам  відмовила мандатна комісія", - сказав Малий.

Він підкреслив, що ця схема проведення зборів абсолютно легітимна, мало того, в 2006 році компанія "Київенерго" провела збори акціонерів у такий спосіб.

Зі слів Тевелєва, пропозиція НАК "ЕКУ" провести збори акціонерів за виписками надійшла на адресу компанії після 10:30, коли закінчився час для реєстрації акціонерів, і тому реєстрація не проводилася.

Крім того, Тевелєв ще раз вказав, що "Укрнафтогаз" не надав реєстру, що призвело до неможливості реєстрації акціонерів.

"А наскільки нам відомо, законом на сьогодні не передбачено проведення зборів у такий спосіб (за виписками)", - сказав він.

Як представник НАК "ЕКУ", так і представник "Дніпроенерго" заявляють про зацікавленість у проведенні цивілізованих зборів акціонерів для необхідності затвердження фінплану "Дніпроенерго" на 2008 рік, внесення зміни до статуту, затвердження звітів органів управління компанії за підсумками 2007 року.

На прес-конференції голова правління "Дніпроенерго" Юрій Бочкарьов припустив, що відкладені збори акціонерів,   призначені на 21 березня, швидше за все, відбудуться після вирішення проблеми з реєстратором.

Представники обох компаній також зазначили, що нічого не знають про нібито проведення реєстрації акціонерів "Дніпроенерго" компанією "Укрнафтогаз" за межами території "Дніпроенерго".

Один із представників, який здійснював реєстрацію, повідомив журналістам, що в нього немає реєстру акціонерів, і вони просто фіксують тих фізичних осіб-акціонерів, які зібралися біля "Дніпренерго" .

Були зафіксовані акціонери, що володіють близько 1% акцій.

Під час прес-конференції Бочкарьов також зачитав протокол Державної комісії з цінних паперів і фондового ринку, у якому сказано, що реєстр акціонерів "Дніпроенерго" не був наданий, і у зв'язку із цим реєстрація не починалася й не проводилася.

Бочкарьов також повідомив, що його викликали у Міністерство палива й енергетики на 26 березня для того, щоб здати печатку "Дніпроенерго" і статут компанії у зв'язку з нібито ухваленим рішенням на зборах акціонерів 21 березня про його звільнення й призначення новим головою правління Михайла Михайлова.

Він підкреслив, що найближчим часом, швидше за все, зустрінеться із представниками міністерства.

Вранці фінансова компанія "Укрнафтогаз" (Київ), що є реестротримачем акціонерів "Дніпроенерго", і реєстраційна комісія, створена правлінням "Дніпроенерго", розпочали реєстрацію акціонерів компанії для участі в зборах у четвер.

Раніше НАК "ЕКУ" заявила, що збори акціонерів "Дніпроенерго" відбулися 21 березня, а також про прийняття рішень щодо зміни менеджменту компанії й зміни реєстратора "Дніпроенерго" - фінансової компанії "Укрнафтогаз" - на компанію "Об'єднаний фондовий реєстратор - Запоріжжя".

Водночас "Дніпроенерго" заявило, що збори акціонерів 21 березня не відбулися у зв'язку з ненаданням реєстру власників акцій попереднім реєстратором - "Укрнафтогазом" новому - Промінвестбанку, який входить до групи найбільших банків.

Українські Новини

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!