Тимошенко сподівається до осені дотиснути на газ

Четвер, 27 березня 2008, 14:56

Україна розраховує до осені завершити переговори з Росією про підписання довгострокової угоди про поставки газу.

Про це заявила прем'єр Юлія Тимошенко в четвер під час зустрічі з представниками дипломатичного корпусу, акредитованими в Україні.

"Ми сподіваємося на те, що стратегічна довгострокова угода із забезпечення України газом буде підписана якнайшвидше, але хотілося б, щоб це відбулося до осені, коли вже починається напруга з газового питання. Краще вирішити це влітку", - сказала Тимошенко.

При цьому прем'єр підкреслила, що наразі постачання природного газу в Україну врегульоване, але залишається кілька проблем, щодо яких мають знайти рішення у процесі подальших переговорів між Україною і Росією.

Реклама:

Тимошенко зазначила, що підписані угоди між "Нафтогазом" і російським "Газпромом" регламентують постачання природного газу тільки на 2008 рік.

"Але Україна почала переговорний процес для підписання стратегічної довгострокової угоди між Україною і Росією про постачання газу, в якій буде прогнозований підхід до формування ціни", - сказала вона.

"У нас зараз є певний час, щоб ми зрозуміли, якою буде, в тому числі, й динаміка ціни на транзит природного газу територією України", - пояснила Тимошенко.

УНІАН

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!