У НУ-НС вірять у "Доступне житло"

Четвер, 27 березня 2008, 10:32

Депутат Верховної Ради від фракції Блоку "Наша Україна - Народна Самооборона", голова Комітету з питань будівництва, містобудування й житлово-комунального господарства й регіональної політики Володимир Поляченко вважає реальною програму "Доступне житло".

Про це сказано в повідомленні прес-служби НУ-НС.

"Програма "Доступне житло" - реальна й необхідна для країни", - сказав Поляченко.

Для реалізації програми "Доступне житло" Поляченко вважає за необхідне, зокрема, внести зміни до законодавства з метою забезпечення безкоштовного виділення земельних ділянок під будівництво такого житла й надати 30% субсидії на придбання доступного житла.

Реклама:

"Необхідно також відгородити доступне житло від різного роду "накруток" у вигляді доплат на розвиток соціальної сфери, інженерних мереж, на підключення й ін.", - сказав Поляченко.

Він також повідомив про те, що такі будівельні організації, як Київміськбуд, корпорація "Столиця", будівельно-девелоперська компанія "ТММ" (Технології. Менеджмент. Маркетинг) і концерн "Поділля" готові почати реалізацію програми, не очікуючи бюджетних коштів і законодавчих рішень.

"Вони вже сьогодні готові за рахунок власних коштів запустити пілотні проекти в тих регіонах, де губернатори й мери підтримують ідею будівництва доступного житла й надають безкоштовні земельні ділянки під таке будівництво й забезпечують його інженерною інфраструктурою", - сказав Поляченко.

Міністерство регіонального розвитку й будівництва має намір передати на розгляд Верховної Ради законопроект про доступне житло в період із 31 березня до 4 квітня.

5 березня Кабінет Міністрів створив комісію з розгляду пропозицій будівництва доступного житла.

У лютому президент Віктор Ющенко створив робочу групу з питань будівництва доступного житла.

Українські Новини

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!