"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Регіони" хочуть бачити розрахунки прожиткового мінімуму

Середа, 26 березня 2008, 15:17

Партія регіонів закликає Кабінет Міністрів оприлюднити розрахунки фактичного розміру прожиткового мінімуму за січень і лютий.

Про це Українським Новинам повідомила прес-служба депутата Верховної Ради, члена фракції ПР Михайла Папієва.

"Партія регіонів вимагає від уряду Юлії Тимошенко оприлюднити фактичний розмір прожиткового мінімуму до 100 днів своєї діяльності за січень і лютий", - сказано в повідомленні.

На думку Папієва, виплата заборгованостей за знеціненими вкладами 3 млн громадян знижує купівельну спроможність пенсій, зарплат 43 млн українців.

Реклама:

"Чому сьогодні вже 26 березня, а Кабінет Міністрів України так і не оприлюднив розрахунків фактичного розміру прожиткового мінімуму ні за січень, ні за лютий, як це було передбачено Законом "Про внесення змін до статті 5 Закону України "Про прожитковий мінімум", - зазначив він.

У зв'язку із цим парламентарій звертається до президента Віктора Ющенка з проханням зобов'язати уряд оприлюднити відповідні дані, а також здійснити доплати до пенсій і зарплат, недоодержання яких стало результатом зниження прожиткового мінімуму.

Кабінет Міністрів має намір підняти мінімальну зарплату до рівня прожиткового мінімуму для працездатних осіб у 2009 році.

Партія регіонів за збільшення мінімальної зарплати на 18,1% - зі 515 гривень до 608 гривень із квітня.

Рада збільшила мінімальну заробітну плату на 55 гривень - зі 460 гривень до 515 гривень на місяць із 1 січня 2008 року.

Згідно з Держбюджетом-2008, мінімальну зарплату з 1 квітня збільшать до 525 гривень, із 1 жовтня - до 545 гривень, із 1 грудня - до 605 гривень на місяць.

Українські Новини

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!