Тимошенко похвалила Хорошковського

Середа, 26 березня 2008, 13:39

Прем'єр-міністр Юлія Тимошенко прогнозує збільшення надходжень у Державний бюджет у результаті діяльності Державної митної служби на 14,3%, або 1 млрд гривень, - до 8 млрд у березні порівняно з лютим.

Про це вона повідомила у вступному слові на розширеному засіданні Кабміну.

Тимошенко зазначила, що таке збільшення надходжень стає можливим завдяки поновленню роботи програми "Контрабанда - стоп!" і новим принципам діяльності митниці.

"Валерій Іванович Хорошковський зараз перебуває абсолютно на своєму місці", - сказала Тимошенко.

Реклама:

Тимошенко у відповідь на критику деяких економістів, які зазначають, що діяльність уряду призводить до збільшення негативного зовнішньоторговельного сальдо, відповіла, що така ситуація складається в результаті легалізації імпорту, який існував і раніше, а також скорочення обсягів фіктивного експорту, що давав змогу одержувати незаконні відшкодування ПДВ у розмірі 4-5 млрд гривень за рік.

Раніше Тимошенко заявила про збільшення вдвічі, до 7,6 млрд гривень, надходжень від Державної митної служби в бюджет у лютому цього року порівняно з лютим 2007 року.

З її слів, за січень-лютий цього року надходження в бюджет від митниці збільшилися на 72,9%, або на 5,3 млрд гривень, - до 12,6 млрд гривень.

Тоді вона висловила впевненість, що динаміка зростання надходжень у бюджет від митниці буде й далі зберігатися з тим, щоб підвищити щомісячні надходження до 10 млрд гривень.

Українські Новини

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!