Ющенко хоче, щоби держслужбовцям припинили давати житло

Середа, 26 березня 2008, 13:18

Президент Віктор Ющенко висловлюється за припинення практики надання безкоштовного житла державним службовцям.

Про це Ющенко сказав на Всеукраїнському з'їзді будівельників у середу в Києві.

Президент підкреслив, що "ми повинні зробити все, щоби змінити державну політику" у наданні житла.

За його словами, з 2008 року необхідно "припинити практику роздачі державного житла", коли видаються квартири держслужбовцям, а видача цих квартир оплачується через Державний бюджет.

Реклама:

Ющенко підкреслив, що "таку порочну практику" треба припинити.

Президент також відзначив, що необхідно передбачити в змінах і доповненнях у Державний бюджет 2008 року кошти для реалізації програми "Доступне житло".

Глава держави вважає, що бюджетом цього року має бути передбачено понад 2 млрд грн для реалізації програми "Доступне житло".

Він відзначив, що в закон про Бюджет-2008 потрібно внести зміни, які би передбачали безкоштовну процедуру відведення землі під споруджуване доступного житла.

"Я буду просити народних депутатів допомогти будівельникам і внести ці поправки (у Держбюджет-2008)", - підкреслив президент.

Ющенко вважає реальним знизити процентні ставки на кредит для житла для населення.

За його словами, над цим треба подумати спільно Міністерству фінансів, Національному банкові України, комерційним банкам та іпотечним установам.

За його словами, якщо в Україні будуть ефективніше керувати фінансами, то ставка 9-9,5%, яка в основному видається зараз на кредити, "буде дуже швидко мінімізована".

За словами Ющенка, 1 кв. м доступного житла має коштувати $560-$600.

Як повідомлялося, відповідно до програми "Доступне житло" передбачається, що держава надає одноразову грошову допомогу громадянинові (розмір може становити близько 30% вартості житла) для першого внеску, а дві третини всієї суми має оплачувати безпосередньо замовник (із власних і кредитних ресурсів).

Інтерфакс-Україна

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!