Ющенко запропонував прийняти новий Бюджет-2008

Середа, 26 березня 2008, 10:21

Президент Віктор Ющенко наполягає на прийнятті нового реального Державного бюджету.

Як повідомляє УНІАН, на прес-конференції він зазначив, що якнайшвидше прийняття реального Державного бюджету 2008 року стане найкращим засобом боротьби з інфляцією.

"Я наполягаю на тому, щоб уряд якомога швидше вийшов із пропозицією щодо змін і доповнень до бюджету, який ми прийняли у грудні 2007 року, бюджет, над яким не в силах було, безумовно, серйозно попрацювати, виходячи з того, що часу було недостатньо", - сказав президент.

Він зауважив, що прийняття тоді бюджету було радше вотумом довіри до нової влади, а не прийняттям змістовного бюджету, який би давав відповідь на всі виклики.

Реклама:

Президент нагадав, що у березні минув час, коли уряд повинен був направити зміни і доповнення на розгляд парламенту.

Говорячи безпосередньо про інфляцію, Ющенко назвав це серйозним викликом.

"Коли ми говоримо, що робити для того, щоби справитися із цим викликом, а я по-іншому не можу сказати, коли за два місяці вибирається 60% річної інфляції, то, очевидно, що питання втратило контроль", - сказав президент.

Він підкреслив, що зараз урегулювання ситуації потребує найсерйозніших дій уряду, Міністерства фінансів, міністра економіки, голови Національного банку.

Президент підкреслив, що необхідно дати відповідь на всі фактори, які призвели до інфляції.

"Можливо, тут варто сказати, що оптові ціни у 2007 році принесли інфляцію на рівні 22-23%. Це серйозна проблема", - сказав Ющенко.

Як відомо, минулого тижня прем'єр-міністр Юлія Тимошенко заявила, що Кабінет Міністрів не має наміру вносити зміни до Бюджету-2008 до затвердження в парламенті програми діяльності уряду.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: