Японія зацікавилась економічними проектами ГУАМ

Вівторок, 25 березня 2008, 19:03

Японія зацікавлена в організації багатобічних економічних проектів із Організацією за демократію й економічний розвиток - ГУАМ.

Про це повідомила прес-служба Міністерства закордонних справ.

25 березня пройшло друге засідання україно-японського комітету зі співробітництва під головуванням голів зовнішньополітичних відомств двох держав Володимира Огризка та Масахіко Комури.

Міністри зазначили зростаючу динаміку торгово-економічних відносин, у першу чергу в кредитно-фінансовій та інвестиційній сферах.

Реклама:

Огризко високо оцінив готовність японської сторони сприяти введенню в нашій країні новітніх технологій в енергозбережній сфері, у галузі транспортної й будівельної інфраструктури.

У зв'язку із цим сторони домовилися провести в другій половині 2008 року друге засідання україно-японської комісії з науково-технічного співробітництва.

Також учасники зустрічі вказали на важливість підписання в найближчій перспективі міжурядового меморандуму про співробітництво щодо введення Рамкової конвенції ООН про зміну клімату й Кіотського протоколу до неї.

Крім того, сторони обговорили питання гуманітарного співробітництва й домовилися поглиблювати культурний, освітній та науковий обмін.

Огризко подякував японській стороні за вагому фінансову допомогу для реконструкції й обладнання установ культури, вищих навчальних закладів, поліпшення медичного забезпечення дитячих лікарень.

Нагадаємо, Японія зацікавлена в наданні фінансової підтримки Україні при підготовці до проведення Чемпіонату Європи з футболу в 2012 році.

Українські Новини

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!