КРУ розраховує посадити екс-керівництво "Нафтогазу"

Вівторок, 25 березня 2008, 17:01

Керівник Контрольно-ревізійного управління (КРУ) Микола Сивульський усе ще сподівається притягти до відповідальності колишніх керівників НАК "Нафтогаз України".

Про це він заявив на засіданні колегії Міністерства фінансів.

Сивульський відзначив, що під час перевірки низки суб'єктів господарювання КРУ виявило істотну проблему державного менеджменту, яка плутає державну власність із приватною.

Найбільш показовий приклад у цьому плані, за його словами, НАК "Нафтогаз України".

Реклама:

"Тому що були цілеспрямовані дії з витіснення НАК "Нафтогазу" з ринку. До цього доклало руку і керівництво Кабінету Міністрів, і менеджмент самої компанії", - сказав він.

Сивульський відзначив, що аналіз господарських операцій показав, "що державна структура використовувалася як донор для нових структур, заведених на ринок України - це "РосУкрЕнерго" й "Укргаз-Енерго".

Усупереч законодавству низка керівників поєднували свої посади з посадами в приватних структурах. Таке поєднання в НАК "Нафтогаз" призвело до того, що компанія підписувала угоди на мільйони гривень на користь приватних структур.

Також були встановлені істотні порушення при закупівлях устаткування і послуг. Нерідко операції здійснювалися через фірми, яких представники КРУ за зазначеними адресами не знайшли.

Сивульський підкреслив, що всі матеріали вже передані в прокуратуру.

"Була відповідна нарада в прокуратурі, на якій розподілені всі функції - хто що робить, як довести це до того, щоб  люди, винні в тому стані, у якому перебуває НАК "Нафтогаз", несли відповідальність", - сказав він.

Із колишнім керівництвом "Нафтогазу", зокрема, пов'язано низку скандалів навколо організації посередницьких структур із транспортування газу.

ЛігаБізнесІнформ

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!