Приватизація, яку хоче Тимошенко, призведе до монополізації ринку - Костусєв

Вівторок, 25 березня 2008, 14:18

Депутат Верховної Ради від фракції Партії регіонів Олексій Костусєв виступає проти приватизації Одеського припортового заводу (Одеська область), "Турбоатома" (Харків) і 6 енергопостачальних компаній ("Львівобленерго", "Одесаобленерго", "Полтаваобленерго", "Прикарпаттяобленерго", "Сумиобленерго" і "Чернігівобленерго") через можливу монополізацію ринків після приватизації.

Про це він повідомив на прес-конференції.

"Моя позиція як народного депутата полягає в тому, що я не розумію, навіщо державі позбуватися від підприємств, які успішно працюють", - сказав Костусєв.

Він зазначив, що приватизація повинна здійснюватися для пошуку нових власників того чи того підприємства у разі, якщо держава не може забезпечити його ефективної роботи.

Реклама:

Крім того, Костусєв підкреслив, що приватизація ОПЗ, якщо така відбудеться, у жодному разі не повинна призвести до екологічних наслідків.

Це, на його думку, можливо, якщо Одеський припортовий завод буде приватизований не як єдине ціле підприємство, а вроздріб, у залежності від виробництва.

Водночас до компетенції АМКУ не входить право коментувати доцільність тої чи тої приватизації.

Він також повідомив, що Комітет надав Фонду державного майна інформацію тільки про те, що зазначені підприємства займають монопольне становище на ринках, але не рекомендував Фонду припиняти приватизацію.

Фонд державного майна, діставши відповідь АМКУ про те, що ОПЗ, "Укртелеком", "Турбоатом" і 6 обленерго займають монопольне становище на своїх ринках, виступив проти їх приватизації.

6 березня президент Віктор Ющенко доручив Кабінету Міністрів до 6 червня затвердити методику прогнозування наслідків приватизації підприємств-монополістів для економічної безпеки країни.

Він також заборонив уряду проводити приватизацію стратегічних підприємств до затвердження держпрограми приватизації, якщо наслідком цього буде монополізація відповідного ринку товарів, і доручив доробити проект держпрограми приватизації до 6 квітня.

Українські Новини

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!