"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Тимошенко радять зосередитись на ліберальних економічних реформах

Вівторок, 25 березня 2008, 11:03

Більшість українських експертів вважає, що уряд Юлії Тимошенко, в першу чергу, має зосередити свою роботу на проведенні ліберальних економічних реформ.

Про це свідчать результати експертного дослідження "100 днів України: робота парламентсько-урядової коаліції", здійсненого Інститутом глобальних стратегій (ІГЛС), що були оприлюднені у вівторок на прес-конференції заступником директора ІГЛС Уляною Кирієнко.

Зокрема, 60% опитаних експертів переконані, що Кабмін має в першу чергу вирішити проблему відсутності капітальних вкладень в економіку, 50% - зношеності основних фондів, 80% - проблему корупції у вищих органах влади, 60% - проблему високого рівня інфляції.

При цьому найважливішими пріоритетами в роботі уряду експерти назвали відмову від посередників у схемах поставок газу в Україну (65-70%), піар-активність глави уряду (75%), виборчий процес - 60% (діяльність Тимошенко багатьма сприймається як початок її президентської виборчої кампанії).

Реклама:

Серед пріоритетів, яким уряд Тимошенко надає недостатньо уваги, експерти виділили створення умов для запобігання криз в економіці - 55%, кредитну політику - 50%, розвиток малого та середнього бізнесу - 45%, підвищення інвестиційної привабливості регіонів - 30%.

ІЛГС здійснив опитування з 15-го до 23 березня 2008 року. Всього було опитано 20 експертів - політологи, соціологи, економісти, редактори ЗМІ. Метод опитування - анонімне анкетування.

УНІАН

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!