Яценюк і віце-президент СБ обговорили фінансово-економічну ситуацію в Україні

Понеділок, 24 березня 2008, 18:30

Голова Верховної Ради Арсеній Яценюк, віце-президент Світового банку у регіоні Європи й Східної Азії Шигео Катцу обговорили загальну ситуацію, що склалася на світових фінансових ринках, а також обмінялися думками щодо фінансово-економічного становища України, зокрема у контексті запобігання відповідним ризикам для країни.

Про це сказано в повідомленні прес-служби Ради.

Віце-президент СБ висловив думку щодо необхідності проведення найближчим часом, з огляду на кризові процеси у світовій економіці, спеціального засідання для країн Європи й Середньої Азії.

Стосовно України Катцу звернув увагу на необхідність розробки довгострокової політики, спрямованої на попередження зростання інфляції й дефіциту поточного балансу, на оптимізацію видатків Державного бюджету й поліпшення політики державного інвестування.

Реклама:

Також сторони обговорили питання про необхідність прийняття низки важливих законодавчих актів, які, на їхню думку, врегулюють відносини у фінансовій, економічній, соціальній і земельній сферах.

Зокрема, директор СБ по Україні, Білорусі й Молдові Пол Бермінгхем висловився за прискорення модернізації українського законодавства про банківську сферу.

24 березня Мінекономіки й СБ обговорили можливість розробки спільної програми співпраці на 2008-2009 рр.

17-21 березня індекс цін на акції на торгах фондової біржі ПФТС знизився на 7,58%, із 1 086,75 до 1 004,37 у зв'язку з падінням світових фондових ринків.

Наприкінці січня група компаній "Форекс Клуб" (Київ) прогнозувала значний уплив кризи на міжнародних фондових ринках на Україну.

Наприкінці 2007 року рада директорів СБ затвердила стратегію партнерства з Україною на 2008-2011 рр.

Українські Новини

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!