Ющенко розповів Тимошенко і Яценюку про відшкодування ПДВ

Понеділок, 24 березня 2008, 16:02

Президент Віктор Ющенко обговорив із головою Верховної Ради та прем'єр-міністром ситуацію у сфері бюджетного відшкодування ПДВ та застосування податкових векселів у рахунок сплати податку на додану вартість під час імпорту товарів.

Про це йшлося на традиційній зустрічі Ющенка з Арсенієм Яценюком та Юлією Тимошенко в понеділок, повідомляє прес-служба президента.

Підтримуючи необхідність обмеження застосування податкових векселів, президент вважає за необхідне звернути увагу на окремі проблемні питання, пов'язані зі скасуванням векселів.

Насамперед, ідеться про те, що такий захід не має однозначних законодавчих підстав.

Реклама:

По-друге, з метою оцінки наслідків скасування податкових векселів для економіки в цілому необхідно здійснити ґрунтовний аналіз господарських операцій, стимулювання яких скасовано, передає прес-служба.

По-третє, скасування вексельної форми сплати податку відбулося до врегулювання проблем із несвоєчасним відшкодуванням ПДВ, що призвело до вимивання обігових коштів експортерів, які працюють з використанням імпортної сировини та матеріалів.

У зв'язку з цим Ющенко вважає, що, приймаючи рішення про скасування податкових векселів, уряд повинен безумовно виконувати вимоги законодавства в частині додержання термінів бюджетного відшкодування ПДВ.

Як зазначив під час зустрічі заступник глави Секретаріату президента - представник президента в Кабінеті Міністрів Олександр Шлапак, про затягування урядом врегулювання проблеми з відшкодуванням ПДВ свідчить, зокрема ,і той факт, що до цього часу не подано до Верховної Ради проект закону про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо вдосконалення адміністрування ПДВ, тоді як, згідно з рішенням РНБО від 1 лютого цього року, уряд мав це зробити до 15 березня.

У зустрічі, крім зазначених осіб, також взяли участь секретар РНБО Раїса Богатирьова, міністр Кабміну Петро Крупко, голови депутатських фракцій БЮТу та НУ-НС Іван Кириленко та В'ячеслав Кириленко і глава Секретаріату президента Віктор Балога.

УП

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!