На Семенюк завели справу за "серце Києва". Їй загрожує 12 років

П'ятниця, 21 березня 2008, 17:39

Генеральна прокуратура порушила кримінальну справу стосовно службових осіб Фонду державного майна.

Про це заявив депутат від БЮТу, заступник голови Спеціальної контрольної комісії Верховної Ради з питань приватизації Валерій Писаренко, повідомляє його прес-служба.

За його словами, Генпрокуратура встановила, що частина виробничо-складських приміщень заводу "Арсенал" приватизована незаконно.

Писаренко також повідомив, що була спроба передати підприємство особам, наближеним до голови Фонду держмайна.

Реклама:

"Пані Семенюк-Самсоненко намагалася привласнити серце Києва. Завод "Арсенал" розташований у самому центрі столиці і вважається одним із найкрупніших київських підприємств. До речі, за своєю вартістю він може конкурувати з Одеським припортовим заводом і навіть із "Укртелекомом". Можете уявити, який подарунок Валентина Петрівна хотіла отримати як весільний!" - зазначив депутат.

За інформацією Писаренка, у процесі розслідування кримінальної справи вирішать питання щодо повернення складських приміщень заводу "Арсенал" у державну власність.

Він також додав, що Семенюк загрожує від 5-ти до 12 років позбавлення волі.

"Це перша ластівка для Валентини Петрівни Семенюк-Самсоненко, і запевняю вас, не остання! Ми будемо наполягати на продовженні розслідування "прихватизаційної" діяльності голови Фонду державного майна", - заявив бютівець.

Водночас, на думку Писаренка, притягнути до відповідальності Семенюк-Самсоненко буде дещо проблематично.

"Вже зараз здійснюється тиск із боку високопосадовців, які захищають Валентину Петрівну. Блокування питання щодо її звільнення - це також захист пані Семенюк-Самсоненко і намагання завадити Юлії Тимошенко подолати корупцію", - додав Писаренко.

УП

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: