"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

За водіння в нетверезому стані хочуть штрафувати на $500

П'ятниця, 21 березня 2008, 11:14

Верховна Рада має намір збільшити штраф за водіння транспортним засобом у нетверезому стані від п'ятнадцяти-двадцяти до вісімдесяти-ста неоподаткованих мінімумів доходів громадян (1360-2550 гривень).

За прийняття за основу законопроекту N 1061-5 "Про внесення змін у деякі законодавчі акти по вдосконаленню регулювання відносин у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху" проголосув 241 депутат за 226 необхідних, повідомляє УП із посиланням на "Обком".

У пояснювальній записці до законопроекту відзначається, що його завданням є підвищення ефективності роботи співробітників підрозділів Державної автомобільної інспекції Міністерства внутрішніх справ і судів щодо розгляду справ про порушення правил дорожнього руху.

Прийнявши законопроект, Рада внесе зміни в Кодекс про адміністративні правопорушення, Земельний і Бюджетний кодекси і закони "Про міліцію", "Про дорожній рух", "Про рекламу", "Про перевезення вантажів", "Про обов'язкове страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів".

Реклама:

Рада встановить штраф за проїзд на заборонний сигнал світлофора на рівні 170-204 гривень.

Після прийняття Закону більшість стягнень за порушення будуть накладатися працівниками ДАІ, що мають спеціальні звання: інспекторами і начальниками підрозділів.

У той же час право визначати покарання за грубі системні порушення правил дорожнього руху надуть судам.

Окрім цього, парламент введе механізм контролю за системними порушеннями правил шляхом нарахування штрафних балів.

У разі порушення правил руху водієм, сума нарахованих балів якого досягне 30, його в судовому порядку позбавлять права водіння (при цьому штрафні бали погашаються).

Облік нарахованих штрафних балів буде вестися спеціальною автоматизованою системою, створеною в ДАІ.

Також, після прийняття Закону, Рада введе використання приладів автоматичної фото- і відеофіксації правопорушень для формування повноцінної бази доказів порушення правил дорожнього руху.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!