Мінекономіки ще не знає, що робити з держзакупівлями, але скоро вирішить

П'ятниця, 21 березня 2008, 10:36

Міністерство економіки починає роботу з підготовки тимчасового порядку здійснення держзакупівель.

Про це повідомив міністр економіки Богдан Данилишин.

Він зазначив, що порядок розроблятиметься на основі редакції Закону "Про закупівлю товарів, робіт і послуг за державні кошти", який діяв на 17 листопада 2004 року.

"Спочатку ми обговоримо і проаналізуємо ситуацію, що склалася в системі держзакупівель на сьогодні, а потім визначатимемося з подальшими конкретними діями", - сказав Данилишин.

Реклама:

Відповідаючи на питання, коли може бути готовий тимчасовий порядок проведення процедур, міністр зазначив, що Верховна Рада дала на його підготовку 2 тижні. "Якщо є доручення, то треба виконувати", - наголосив міністр.

Як повідомляла ЕП, 20 березня Верховна Рада ухвалила закон про скасування чинної редакції Закону "Про закупівлю товарів, робіт і послуг за державні кошти".

Цим законом передбачається доручити Кабінету Міністрів упродовж двох тижнів спільно з ВР винести на розгляд парламенту нову редакцію закону про закупівлю товарів за державні кошти.

Законом також доручено уряду розробити тимчасовий порядок здійснення держзакупівель на основі редакції Закону "Про закупівлю товарів, робіт і послуг за державні кошти", який діяв на 17 листопада 2004 року.

При цьому Верховна Рада 415 голосами скасувала законопроект "Про внесення змін до Закону України "Про закупівлю товарів, робіт і послуг за державні кошти", прийнятому в першому читанні в лютому цього року.

УНІАН

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!