"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Червоненко - за активне залучення приватних інвесторів для підготовки до Євро-2012

Четвер, 20 березня 2008, 12:21

Голова національного агентства з питань підготовки й проведення в Україні фінальної частини Чемпіонату Європи з футболу в 2012 році Євген Червоненко підкреслює необхідність активного залучення приватних інвесторів до реконструкції аеропортів, які будуть задіяні при проведенні Чемпіонату.

Про це він сказав на спільному брифінгу із заступником голови Секретаріату президента, секретарем координаційної ради з підготовки до ЧЄ-2012 з футболу Оксаною Слюсаренко.

Червоненко зазначив, що аеропорти, які є основними або запасними для проведення ЧЄ-2012 з футболу, мають потребу в інвестиціях у середньому від 50 до 250 млн доларів.

"Ми вважаємо, що прихід приватних інвесторів на основі відкритих конкурсів у спільні фінансові проекти з комунальною власністю є єдиним дієвим шляхом розвитку аеропортів і зміни нашого комунікаційного товариства", - сказав Червоненко.

Реклама:

Він повідомив, що вже є реальні інвестори, готові включитися в ці проекти й укласти гроші в розвиток аеропортів, а бюджетні гроші, що звільнилися, які заплановані на це, можна передати на розвиток доріг.

Також Червоненко повідомив, що 18 квітня він разом із президентом Федерації футболу України Григорієм Суркісом і президентом УЄФА Мішелем Платіні буде підписувати остаточний перелік програм і перелік об'єктів для проведення ЧЄ-2012 з футболу.

У свою чергу, Слюсаренко повідомила, що координаційна рада з підготовки до ЧЄ-2012 з футболу затвердила графік своєї роботи на 2008 рік, увівши певне нововведення, таке як виїзні засідання, які планують провести в кожному місті, що бере участь у проведенні Чемпіонату.

"Координаційна рада буде виїзною, тобто у кожному місті, що сьогодні приймає Євро-2012 з футболу, в 2008 році відбудеться засідання координаційної ради. А це означає, що всі члени координаційної ради, і президент, і прем'єр-міністр, зможуть на місці ознайомитися з усіма проблемами підготовки", - сказала вона.

На її думку, на сьогодні координаційна рада - дієвий механізм контролю за підготовкою до ЧЄ-2012 з футболу.

Нагадаємо, Кабінет Міністрів затвердив концепцію державної цільової програми розвитку аеропортів на період до 2020 року.

24 жовтня президент Віктор Ющенко виступив за надання особливого державного статусу інвесторам, що фінансують проекти з підготовки та проведення ЧЄ-2012 з футболу в Україні.

Українські Новини

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!