"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Телеканали зобов'язали повідомляти, що за "спробу щастя" треба платити

Четвер, 20 березня 2008, 11:27

Національна рада з питань телебачення й радіомовлення розробила рекомендації телерадіоорганізаціям щодо трансляції в ефірі програм і передач, які можуть завдавати фінансових збитків телеглядачам, повідомляє прес-служба Нацради.

Коментуючи це рішення, перший заступник голови Нацради Ігор Курус зазначив, що питання, котрі стосуються інтерактивних ігор та вікторин, де передбачається участь глядачів через з'єднання телефоном чи SMS-повідомлення, законодавчо не врегульовані.

Тому звернення телеглядачів, які "спробували своє щастя" в таких іграх та вікторинах, Нацрада змушена була переадресовувати до Служб захисту прав споживачів.

Щоб хоч якоюсь мірою захистити громадян, а це переважно діти та пенсіонери, від сплати досить великих рахунків за телефонні послуги та SMS, Нацрада розробила рекомендації, в яких зобов'язує телерадіоорганізації, у разі випуску ними в ефір таких передач, супроводжувати їх текстовими попередженнями, повідомляючи телеглядачів про те, що участь в іграх та вікторинах є платною.

Реклама:

Попередження має розміщуватися на площі, не меншій ніж 15% екрана, текст попередження повинен бути контрастним до тла, на якому він розміщений.

Телерадіоорганізації, що поширюють такий телепродукт, мають привести свою діяльність у відповідність до рішення Нацради протягом 2 тижнів і поінформувати про це Нацраду.

Крім цього, Нацрада доручила своїм структурним підрозділам підготувати пропозиції з означених питань для внесення змін до чинного законодавства, що регулює телерадіоінформаційну сферу.

УП

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!