Кабмін заборонив "РосУкрЕнерго" експортувати газ, який надходить в Україну

Четвер, 20 березня 2008, 10:11

Кабінет Міністрів заборонив компанії "РосУкрЕнерго" експортувати природний газ центрально- і середньоазіатського походження, що надходить із 1 січня 2008 року в газотранспортну систему України.

Про це сказано в постанові Кабміну №163 від 12 березня "Про реалізацію імпортованого природного газу на території України".

"З 1 січня... газ... від "РосУкрЕнерго" використовується винятково для задоволення потреб споживачів України відповідно до балансу... газу на 2008 рік", - сказано в постанові.

Цією ж постановою Кабмін доручив Державній митній службі з березня проводити попереднє митне оформлення газу, що надходить у ГТС, винятково Національній акціонерній компанії "Нафтогаз України" за ціною 179,5 долара за тис. куб. м.

Реклама:

Із березня імпортований газ повинен тепер реалізовуватися в Україні "Нафтогазом України" і його дочірньою компанією "Газ України" за умови здійснення споживачами 100% оплати використаного палива.

За браку згаданого газу для задоволення потреб споживачів "Нафтогаз України" буде використовувати власний газ.

Кабмін установив, що "Нафтогаз України", відповідно до угоди від 4 січня 2006 року, проводитиме розрахунки за поставлений імпортний газ із "РосУкрЕнерго" або з компанією "Газпром експорт" (дочірнє підприємство російського "Газпрому") за ціною 179,5 долара за тис. куб. м.

19 березня Кабмін відмовився забезпечувати "РосУкрЕнерго" відбір газу з українських ПСГ і транзит обсягів центральноазіатського газу, що належить РУЕ, через територію України європейським споживачам.

Українські Новини

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: