Уряд вимагає від Росії $1,5 мільярда

Середа, 19 березня 2008, 10:31
Україна має намір вимагати від Росії відшкодування збитків у розмірі близько $1,5 млрд, нанесених у результаті потрапляння нафтопродуктів у море в акваторії Керченської протоки в листопаді 2007 року.

Держкомісія з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій на засіданні у вівторок доручила профільному міністерству підготувати відповідне звернення до Росії.

У такий спосіб Україна вимагає стягнення з російських судновласників збитків у розмірі $1,428 млрд, а також збитків, нанесених земельним ресурсам Криму на суму 88,334 млн грн ($17,6 млн), повідомляє прес-служба уряду.

Крім того, Міністерству транспорту і зв'язку разом із Міністерством охорони навколишнього середовища, МНС і Радою міністрів Криму доручено терміново забезпечити утилізацію небезпечних відходів (піщано-мазутної суміші), розташованих на території Керченського морського торговельного порту й у межах прибережної морської смуги Арабатської стрілки.

Комісія також розглянула питання нормалізації санітарно-епідемічної ситуації і комплексних заходів протидії масовим пожежам у лісах, на торфовищах і сільгоспугіддях у літній період 2008 року.

Реклама:

Голова комісії, перший віце-прем'єр Олександр Турчинов акцентував увагу на тому, що головною задачею держкомісії є не тільки забезпечення ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, а, в першу чергу, запобігання їм.

УП

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!