"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Ющенко вірить, що Рада швидко ратифікує протокол про вступ до СОТ

Вівторок, 18 березня 2008, 11:21

Президент Віктор Ющенко впевнений у швидкій ратифікації Верховною Радою протоколу про вступ України до Світової організації торгівлі.

Про це він заявив під час нагородження за плідну роботу зі вступу України у СОТ .

"Україна приєдналася до протоколу СОТ. Упевнений, що найближчим часом ми пройдемо всі процедури в парламенті України, у політичному законодавчому інституті. Ми дістанемо позитивне рішення", - сказав президент.

Він зазначив, що вступ України до СОТ забрав багато сил та енергії, й вступ до цієї організації є першим успішним проектом, який українська ділова еліта разом із українською владою провели за 15 років.

Реклама:

Водночас Ющенко підкреслив, що попереду Україну чекає ще більш клопітка й трудомістка робота зі створення зони вільної торгівлі з Європейським союзом.

Як відомо, лідер фракції блоку "Наша Україна - Народна Самооборона" у Верховній Раді В'ячеслав Кириленко заявляє про готовність Ради ратифікувати вступ України до Світової організації торгівлі відразу після подачі в парламент відповідних документів Міністерством закордонних справ.

Нагадаємо, 5 лютого Генеральна рада СОТ схвалила вступ України до організації.

Після підписання відповідних документів Україна повинна ратифікувати ухвалене рішення не пізніше 4 липня 2008 року. Після ратифікації Україна здобуде членство у СОТ протягом 30 днів.

Участь у СОТ дасть змогу вітчизняним товарам здобути вільніший доступ на ринки інших країн, а іноземним товарам - на український ринок. СОТ поєднує понад 150 країн.

Українські Новини

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!