ДК "Газ України" взялася за промислові підприємства

Понеділок, 17 березня 2008, 14:56

"Газ України", дочірня компанія НАК "Нафтогаз України", у понеділок повідомила про початок кампанії з укладання угод на постачання природного газу промисловим підприємствам і прирівняним до них споживачам.

"ДК "Газ України" надала промисловим підприємствам проект угоди на постачання природного газу для термінового його розгляду і підписання... Підприємства повинні також здійснити попередню оплату за природний газ на березень 2008 року", - зазначається в повідомленні, розповсюдженому прес-службою компанії.

"Газ України" звернулася до потенційних контрагентів із проханням протягом двох днів уточнити плановані обсяги споживання природного газу на березень для складання прогнозного балансу.

"НАК "Нафтогаз України", відповідно до розрахункового балансу надходження і розподілу природного газу, підтвердила планові ресурси природного газу для потреб промислових споживачів на березень із ресурсів ДК "Газ України", - зазначається в повідомленні компанії.

Реклама:

Керівник прес-служби "Газ України" Олексій Ткач у понеділок уточнив, що компанія має намір поставляти промспоживачам природний газ із ресурсів "Нафтогазу".

"Угода на постачання газу в нас із "Нафтогазом України", - сказав співрозмовник агентства.

Він додав, що "Газ України" планує постачати природний газ промисловим підприємствам і прирівняним до них споживачам за ціною, що дорівнює граничному рівню, встановленому урядом - 934,7 грн за 1 тис. куб. м (без урахування ПДВ, збору у вигляді цільової надбавки, тарифів на транспортування і постачання).

Промисловим підприємствам і прирівняним до них споживачам постачається імпортний природний газ. Постачальником палива цієї категорії споживачів із квітня 2006 року є ЗАТ "Укргаз-Енерго", єдиний в Україні імпортер газу.

ДК "Газ України" у 2006-2007 роках постачала газ підприємствам теплоенергетики, а також реалізовувала його регіональним підприємствам із газопостачання й газифікації для подальшого постачання паливом населення і бюджетних установ.

ДК "Газ України" для забезпечення газом теплопостачальних підприємств і бюджетних установ купувала імпортний газ безпосередньо в "Укргаз-Енерго" і в "Нафтогазу України", який, у свою чергу, контрактував його в ЗАТ.

"Укргаз-Енерго" з початку 2008 року не продає імпортний природний газ держхолдингу і його дочірнім компаніям через відсутність відповідної договірної бази і непогашеної заборгованості за минулі періоди.

"Газ України" має ліцензію на постачання природного газу за нерегульованим тарифом в обсязі 13,5 млрд куб. м на рік.

Інтерфакс-Україна

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!