"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Хорошковський звільнив усіх. І обіцяє так робити кожні два місяці

Понеділок, 17 березня 2008, 10:59

Глава Державної митної служби Валерій Хорошковський звільнив увесь керівний склад Західної регіональної митниці й митних пунктів пропуску у зв'язку зі збільшенням контрабандних потоків.

Про це пише "Комерсант-Україна".

Новий керівник Олег Гоя призначений ненадовго - Хорошковський має намір "чистити кадри" у регіоні кожні два місяці, поки не будуть зруйновані тіньові схеми.

Про рішення звільнити все керівництво Західної регіональної митниці (ЗРМ) та її митних постів глава Держмитниці Валерій Хорошковський повідомив на закритій виїзній колегії у Львові. Для десяти звільнених чиновників це рішення стало несподіваним, тим паче, що виконувач обов'язків глави ЗРМ Олександр Моргун був призначений усього місяць тому. Кадрову ротацію Хорошковський пояснив виявленими випадками контрабандного пропуску автомобілів, "які не фіксувалися в єдиній інформаційній базі".

Реклама:

Замість Моргуна в. о. глави ЗРМ призначений Олег Гоя, що до цього обіймав посаду заступника ректора Хмельницького науково-дослідного інституту Держмитниці.

Втім, Хорошковський призначив його всього на два місяці, відразу ж попередивши про можливе звільнення - якщо не вдасться ліквідувати проникнення нелегального імпорту.

На думку експертів, фактор загрози звільнення може зіграти позитивну роль у боротьбі з контрабандою. Експерти вважають, що ця тактика зупинить контрабанду лише на період пошуку імпортерами підходів до нового керівництва.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!