Тимошенко розкритикувала Податкову

П'ятниця, 14 березня 2008, 14:51

Прем'єр-міністр Юлія Тимошенко критикує роботу Державної податкової адміністрації в січні-лютому.

Про це вона заявила, підбиваючи підсумки роботи адміністрації з початку року.

З її слів, зростання надходжень податкових зборів на 35,1% за січень-лютий порівняно з аналогічним періодом 2007 року не задовільне.

"Результат 35% із "плюсом" ми вважаємо надто скромним", - сказала вона.

Реклама:

Тимошенко зазначила, що митниця за січень-лютий акумулювала вдвічі більше коштів у бюджет.

Зі слів прем'єра, просте й навіть середнє перевиконання поставленого плану на 2008 рік не буде вважатися достатнім; необхідно тільки екстраординарне перевиконання (наприклад у 2,5-3 рази).

Водночас Тимошенко констатувала ефективну роботу керівників податкових адміністрацій Луганської, Дніпропетровської, Чернівецької областей і розкритикувала роботу голови Податкової адміністрації в Запорізькій області, пообіцявши особисто проконтролювати його роботу.

У тому числі, вона виділила низку проблемних питань, таких як низькі збори податку на прибуток, а також надзвичайно низьке загальне податкове навантаження (у сфері торгівлі ледь понад 0,5%).

Тимошенко пообіцяла, що Кабмін буде стежити за роботою адміністрацій кожної з областей, і за результатами березня-квітня, у разі незадовільної динаміки, керівництво Податкових трьох областей із найгіршими показниками звільнять.

Основними завданнями податкової в 2008 році Тимошенко назвала скорочення тіньового сектора економіки, ліквідацію мінімізації оподатковуваних доходів, а також посилення кадрового потенціалу Податкової.

Тимошенко зобов'язала Податкову й митницю Дніпропетровської області збільшити вдвічі обсяг справляння податків і зборів у 2008-му.

Українські Новини

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!