Збори "Укртатнафти" розпочалися і продовжаться в "Нафтогазі" у вівторок

П'ятниця, 14 березня 2008, 13:15

Збори акціонерів ЗАТ "Укртатнафта" (Кременчуцький НПЗ, Полтавська обл.) у п'ятницю відкрилися в Кременчуці і будуть продовжені в центральному офісі НАК "Нафтогаз України" у Києві у вівторок, 18 березня.

Про це заявив міністр палива й енергетики Юрій Продан журналістам у Кременчуці в п'ятницю.

За його словами, для участі в зборах зареєструвався "Нафтогаз" із пакетом акцій 61% статутного фонду за обумовленого українським законодавством кворуму 60%+1 акція.

У той же час міноритарні акціонери стверджують, що призначені на п'ятницю збори акціонерів не відбулися, тому що реєстрація акціонерів не проводилася і, відповідно, кворум був відсутній.

Реклама:

На підтвердження своїх слів один із представників міноритарних акціонерів передав агентству протокол Держкомісії з цінних паперів і фондового ринку (ДКЦПФР), що підтверджує відсутність реєстрації акціонерів відповідно до ухвали Семенівського райсуду Полтавської області від 13 березня цього року.

Цей документ підписали представники ДКЦПФР на чолі з начальником контрольно-правового відділу і правозастосування, а також голова правління "Укртатнафти" Павло Овчаренко.

Напередодні він заявив у ЗМІ, що суд заборонив своєю ухвалою товариству і його реєстратору ВАТ "Фінансова компанія "Укрнафтогаз" здійснювати інформаційне й організаційне забезпечення зборів акціонерів, у тому числі їхню реєстрацію, а також заборонив "Укртатнафті" проводити самі збори, призначені на 14 березня.

Інтерфакс-Україна

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!