Через Черновецького бюджет столиці недоодержав майже 1,3 млрд

Середа, 12 березня 2008, 15:34
Унаслідок діяльності команди Леоніда Черновецького міський бюджет тільки за чотири місяці 2007 року недоодержав 1 млрд 229 млн грн.

На таку суму Контрольно-ревізійне управління (КРУ) виявило порушення в роботі Київської адміністрації.

Про це заявив, виступаючи на засіданні Кабінету Міністрів, голова КРУ Микола Сивульський.

Сивульський відзначив, що КРУ перевірило діяльність КМДА  за період із серпня до листопада 2007 року і виявило низку порушень, вартість яких для міського бюджету оцінена в 1 млрд 229 млн грн.

"У результаті системних порушень командою Черновецького чинного законодавства була загублена кожна десята гривня із зароблених", - додав він.

Реклама:

За словами Сивульського, характер порушень говорить про те, що це були свідомі, цілеспрямовані дії, з метою свідомого порушення чинного законодавства.

Так, наприклад, київська влада не зобов'язала інвесторів, що здійснюють забудову в місті Києві, узяти пайову участь у розвитку соціальної й інженерно-транспортної структури столиці, внаслідок чого за період, коли проводилася перевірка, інвестори не внесли в міський бюджет 157,5 млн грн, а також Управління економіки КМДА не нарахувало пені за недотримання цих договірних умов у розмірі понад 44 млн грн.

Окрім того, Сивульський відзначив, що з 181 відчуженого об'єкта, загальною площею 86,6 млн квадратних метрів, тільки два об'єкти за цей же період були відчужені через аукціони, всі інші - через різні тіньові схеми. Зі 221 земельної ділянки загальною площею 250 га тільки 8 ділянок були продані через аукціони, інші "роздали за допомогою особистих домовленостей".

"Ідеться про мільярдні втрати бюджету на реалізації різних тіньових схем, упроваджених командою Черновецкого в процесі розбазарювання міського майна", - пояснив Сивульський.

"Результати перевірок були доведені до відома голови КМДА, начальника фінансового управління Києва ще три місяці тому, і до цього часу в нас немає інформації про те, які конкретні порушення з виявлених усунуті. У нас є тільки відписки "розглядається", "розробляються заходи", або "буде взято до уваги", і так далі", - підсумував Сивульський.

ЛігаБізнесІнформ

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!