У Ющенка кажуть, що звільняти Черновецького не можна

Середа, 12 березня 2008, 13:39
Перший заступник глави Секретаріату президента Олександр Шлапак вважає, що рішення уряду про ініціювання президентом звільнення голови КМДА Леоніда Черновецького є не правовим і може поставити президента "в незручне юридичне становище".

"Звичайно, президент буде радитися з юристами, але я вважаю, що чинне рішення Конституційного Суду не дозволяє йому (звільняти голову КМДА)", - сказав він журналістам.

"Можливо відсторонити його (Черновецького) на час більш детального вивчення ситуації, доки включиться Генеральна прокуратура, з усіма її можливостями. Але сьогодні звільнити голову КМДА і надати відповіді на питання, що буде з важливими державними функціями, які виконують він і його команда, не можливо. Такої відповіді немає", - зазначив представник Секретаріату президента.

Відтак, наголосив Шлапак, рішення Кабміну щодо звільнення Черновецького є абсолютно неправовим і неправильним.

"Якщо є якісь сумніви, треба порадитися з юристами, щоб не ставити президента в незручне правове становище", - наголосив він.

Реклама:

На запитання журналістів щодо думки про те, що президент та його Секретаріат є "кришею" для нинішнього голови КМДА і його команди, Шлапак заперечив, що втягувати в це президента і його Секретаріат не правильно і не доцільно.

"Я думаю, що головною "кришею" для мера і його команди, до якої у мене особисто немає ніяких сентиментів, - є законодавча база, за якою живе сьогодні Київ", - додав він.

Також Шлапак зазначив, що, на його думку, в обговоренні проблем столиці урядом у середу "дуже багато політичного підтексту, хоча порушена тема, безперечно, актуальна".

УП

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!