"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Українську ГТС модернізуватимуть іноземці - Тимошенко

Середа, 12 березня 2008, 11:25

Модернізацію української газотранспортної системи фінансуватимуть іноземні інвестори.

Про це повідомила прем'єр-міністр Юлія Тимошенко на засіданні уряду у середу.

За її словами, під час візиту до Європейського Союзу було досягнуто домовленостей щодо початку переговорів про фінансування технічної підтримки і модернізації "європейськими донорами" за тією схемою, що використовується для фінансування ЧАЕС.

"Є донори, які хочуть зібратися для фінансування і модернізації української ГТС, як це було і на Чорнобильській атомній станції. Це та ж сама технологія - збираються інвестори і вкладають на незворотній основі більшу частину коштів", - сказала Тимошенко.

Реклама:

За її словами, для модернізації та технічної підтримки треба 2,5 мільярда доларів.

Коментуючи інші результати свого візиту, прем'єр повідомила, що також досягнуто домовленостей щодо започаткування діалогу стосовно запровадження безвізового режиму між Україною та ЄС.

"Ухвалено рішення про початок переговорного процесу, і це значить, що ми крок за кроком будемо здійснювати заходи, щоб рано чи пізно, коли завершаться переговори, можна було сподіватися на безвізовий режим між Україною і ЄС", - сказала вона.

Також вдалося домовитися про співпрацю щодо митного оформлення товарів, які перетинають український та європейський кордон, автоматизованого обліку експорту -імпорту.

"Це значить, що ми будемо розмитнювати за експортними (європейськими) деклараціями, і товар стає імпортом. Тоді у нас не буде питання митної вартості, а Державний бюджет суттєво наповнюватиметься", - зазначила Тимошенко.

"Українська правда"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!