Облігаціям Києва на 1,25 млрд грн присвоєно рейтинг "негативний"

Вівторок, 11 березня 2008, 18:18

Standard & Poor's оголосило про присвоєння попереднього рейтингу "BB-" передбачуваному випуску пріоритетних незабезпечених облігацій міста Києва (ВВ-/Негативний/-) на суму 1 млрд 250 млн грн (близько 250 млн дол.). Остаточний рейтинг буде присвоєний після отримання повної документації за облігаціями, зокрема всіх необхідних дозволів, зазначається в повідомленні агентства.

"Надходження від розміщення облігацій будуть використані для фінансування капітальної програми міста, в тому числі будівництво моста, і для погашення двох випусків облігацій на 150 млн дол. і 100 млн грн із термінами погашення в 2008 р.", - зазначив кредитний аналітик Standard & Poor's Борис Копєйкін.

Як очікується, випуск передбачатиме щоквартальні купонні платежі з розрахунку менше 16,5% річних і п'ятирічний термін обігу. Розміщення планується на травень 2008 р.

Рейтинги облігацій перебувають на рівні рейтингів міста, які відображають низьку фінансову гнучкість Києва внаслідок контролю з боку центрального уряду над основними прибутковими джерелами, а також системи міжбюджетних відносин, що розвивається. Рейтинг також обмежується значним тиском із боку витрат, високими валютними ризиками, пов'язаними з крупними разовими погашеннями облігацій і необхідністю й далі підвищувати якість управління і рівень прозорості.

Реклама:

Рейтинг підтримується положенням міста як економічного, фінансового і культурного центру України, що спричиняє зростання бюджетних доходів і високі показники ліквідності.

РБК-Україна

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!