"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Тимошенко обіцяє давати Європі газ без перебоїв

Вівторок, 11 березня 2008, 17:21

Прем'єр Юлія Тимошенко запевнила представників Європейського Союзу в тому, що уряд України забезпечуватиме безперебійне постачання російського газу до країн-членів ЄС через територію України.

Про це Тимошенко заявила під час ХІІ засідання Ради з питань співробітництва між Україною і Євросоюзом, яке відбулось у вівторок у Брюсселі, повідомляє прес-служба уряду.

Тимошенко відзначила, що будь-які провокаційні заяви з цього питання є інструментом політики, а не інструментом вирішення енергетичних питань.

"Ми розраховуємо на підписання довгострокових угод на поставки газу з прогнозованою ціновою політикою", - наголосила керівник уряду. Вона також відзначила як позитивний факт започаткування Україною консультацій щодо набуття повноправного членства в енергетичному співтоваристві.

Реклама:

"Після того, як на ринку газу України попрацювали посередники з не дуже прозорою репутацією, фінансовий стан нашої газотранспортної системи є незадовільним", - зазначила Тимошенко.

Вона висловила сподівання на результативність міжнародної донорської конференції з модернізації газотранспортної системи України, яка відбудеться найближчим часом. За її словами, проведення такої конференції дозволить залучити інвестиції під конкретні проекти в цій сфері.

"Ми сподіваємося, що залучення необхідних інвестицій, в тому числі за допомогою Євросоюзу, все ж таки відбудеться", - відзначила прем'єр.

Вона також закликала представників Ради з питань співробітництва між Україною і ЕС активізувати зусилля у побудові нафтопроводу "Одеса-Броди-Плоцьк".

Окрім того, Тимошенко заявила, що незмінним стратегічним завданням українського уряду залишається приєднання об'єднаної енергетичної системи України до Європейської спілки координації передачі електроенергії.

В цілому Юлія Тимошенко назвала результативною співпрацю між Україною і Євросоюзом в енергетичній сфері, особливо - у питаннях безпеки енергопостачання і транзиту вуглеводнів.

УП

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!