"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У Тимошенко інформацію про газ за $321 назвали "заздалегідь недостовірною"

Вівторок, 11 березня 2008, 14:53

Кабінет Міністрів заявляє, що інформація про те, що Україна погодилася платити за російський газ, спожитий у січні-лютому 2008 року, $321 за тис. куб. м, не відповідає дійсності.

Про це йдеться у заяві, розміщеній на урядовому порталі.

"Сьогодні (11 березня) деякими ЗМІ була поширена інформація щодо нової ціни на газ, яку, за їхнім твердженням, Україна погодилась платити "Газпрому". Управління зі зв'язків із засобами масової інформації (секретаріат Кабміну) за погодженням із НАК "Нафтогаз" уповноважене заявити: ця інформація не відповідає дійсності", - сказано в ньому.

"Лише сьогодні керівник "Нафтогазу" Олег Дубина відбуває до Москви на переговори щодо остаточного погодження і нормалізації відносин між НАК "Нафтогаз" і ВАТ "Газпром", і лише після цього НАК "Нафтогаз" надасть громадськості інформацію стосовно результатів переговорів", - наголошується у заяві.

Реклама:

Прес-служба Кабміну також запевняє, що НАК "Нафтогаз" у переговорах із "Газпромом" керується "винятково директивами президента України Віктора Ющенка та прем'єр-міністра Юлії Тимошенко і не відступить ані на крок від національних інтересів України".

"Просимо ЗМІ ретельніше ставитися до своїх професійних обов'язків і не публікувати заздалегідь недостовірної інформації, яка вводить в оману громадян і посилює напруженість у суспільстві", - наполягає прес-служба Кабміну.

Як відомо, у вівторок газета "Комерсант-Україна" написала, що Україна погодилася з тим, що ціна російського газу, спожитого в січні-лютому 2008 року, становитиме $321 за тис. куб. м.

За твердженням "Комерсанта", це закріпили в угоді, підписаній 6 березня заступником голови правління НАК "Нафтогаз України" Ігорем Діденком та виконавчими директорами "РосУкрЕнерго" Дмитром Глебком і Костянтином Чуйченком (член правління "Газпрому").

Із посиланням на текст угоди також зазначалось, що в угоді відсутній пункт про продаж газу "Нафтогазу" через "Укргаз-Енерго", а обсяги закупівель не наводяться.

УП

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!