У Черновецького постраждалим від "Еліта-центру" обіцяють квартири через 2 роки

П'ятниця, 8 лютого 2008, 17:27

Понад 500 постраждалих від афери "Еліта-центру", які втратили житло, отримають квартири через 1,5-2 роки.

Про це секретар Київради Олесь Довгий заявив сьогодні на брифінгу. За його словами, Київрада отримала від МВС затверджені списки обманутих вкладників, яких налічується понад 1700 людей.

"Серед них є люди, які взагалі залишилися без даху над головою, заклавши все своє майно для отримання квартири, які начебто будував "Еліта-центр". А також є іноземні громадяни, або ті, які вкладали гроші в будівництво з метою подальшого перепродажу квартир", - сказав Довгий.

Він також зазначив, що впродовж року Київрада розробила 14 проектів, провела 14 конкурсів і ухвалила рішення передати 50 тис. кв. м житла "постраждалим, яким тепер ніде жити".

Реклама:

За словами Довгого, це житло наразі будується в кількох районах Києва. Крім того він зазначив, що "люди, для яких одержання квартири не є життєво необхідним, отримають кошти після проведення аукціонів, на яких ми продамо залишки майна "Еліта-центру".

5 лютого президент Віктор Ющенко доручив Кабінету Міністрів у триденний термін створити комісію, яка повинна забезпечити житлом постраждалих через афери компанії "Еліта-центр". Зокрема, президент доручив МВС скласти єдиний реєстр постраждалих, а також створити урядову комісію для можливості розрахунку фінансування вирішення цієї проблеми за рахунок коштів Держбюджету.

Нагадаємо, в 2006 році в Києві розгорівся скандал, пов'язаний із діями компанії нерухомості "Еліта-центр". За даними слідства, компанія взяла гроші з вкладників за нібито квартири, які будуються, але жоден будинок так і не був зведений. Установлені факти подвійного і потрійного оформлення договорів на одні і ті ж квартири. Загальна сума коштів, отриманих в результаті шахрайських дій, оцінюється в 80 млн дол. В організації фінансової афери був звинувачений Олександр Волконський, якого в листопаді 2007 р. затримали швейцарські правоохоронці.

РБК-Україна

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!