МВС знайшло нові порушення в Мінтрансі Рудьковського

П'ятниця, 8 лютого 2008, 16:18
Міліція виявила нові факти неправомірної діяльності службових осіб Міністерства транспорту та зв'язку.

Про це повідомляє Департамент зв'язків із громадськістю МВС.

Зокрема, встановлено, що у IV кварталі 2007 року колишній міністр транспорту та зв'язку Микола Рудьковський, усупереч чинному порядку відчуження об'єктів держвласності, видав наказ, яким надав дозвіл на відчуження об'єктів нерухомості 36-го об'єднаного загону Державної спеціальної служби транспорту, сказано в повідомленні.

Цей порядок встановлено постановою Кабміну від 6 червня 2007 року, що визначає право суб'єкта управління відчужувати окремі об'єкти, котрі не порушують цілісність майнового комплексу.

"Міністр транспорту та зв'язку України здійснив відчуження цілісного майнового комплексу під виглядом окремо визначеного майна, незважаючи на те, що право продажу таких комплексів належить винятково Фонду державного майна України", - повідомляє МВС.

Реклама:

"При цьому кошти від реалізації цього об'єкта в сумі 8,5 млн грн не надійшли до Держбюджету України, а були спрямовані на спеціальний рахунок Державної спеціальної служби транспорту і у подальшому використані керівництвом на свій розсуд", - наголошується в повідомленні.

МВС зазначає, що "аналогічним чином" Рудьковський своїми наказами від 21 листопада 2007 року надав дозвіл на відчуження майна будівельно-монтажних управлінь Донецької залізниці: цілісного майнового комплексу санаторію-профілакторію "Магістраль" та майна вантажного двору станції "Донецьк" та станції "Мушкетові", "хоча зазначене майно відноситься до інфраструктури залізниці, яке законодавством забороняється відчужувати".

Окрім цього, зазначає МВС, наказом від 14 вересня 2007 року Рудьковський "під виглядом передачі майна у комунальну власність за погодженням із Попаснянською міською радою надав дозвіл на безоплатну передачу основних фондів ДП "Попаснянський вагоноремонтний завод" залишковою вартістю 73 600 грн у власність Лисичанській філії ТОВ "Луганське енергетичне об'єднання".

"Чимало порушень виявлено і в діях заступників міністра. Так, за сприяння одного з них було "вирішено питання" передачі майна складського терміналу ДП "Іллічівський морський торговий порт" розміром 6,8 га в управління ТОВ "Портовик-Сервіс" терміном на 15 років. Незважаючи на те, що згідно з проектом розвитку ДП "Іллічівський МТП" на 2007-2011 роки передана територія була включена до будівництва вагово-перевантажувального комплексу", - сказано в повідомленні

"Таким чином, корупційні дії заступника міністра щодо надання переваги приватним підприємницьким структурам завадили впровадити передбачений проект", - додає МВС.

Окрім того, зазначає МВС, "при здійсненні закупівель за бюджетні кошти тендерним комітетом Мінтрансзв'язку під головуванням заступника міністра допущено закупівлю комп'ютерної техніки за завищеними цінами на загальну суму 770 тис. грн", а також "за найвищими цінами" було закуплено "послуги для будівництва двокімнатної квартири для заступника міністра транспорту та зв'язку".

Встановлені й деякі інші факти неправомірної діяльності службових осіб Мінтрансу. За ними працівники МВС проводять дослідчу перевірку, після доопрацювання її матеріалів вони будуть направлені до Генпрокуратури "для прийняття процесуальних рішень".

"Українська правда"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!