"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Газпром" технічно не зможе припинити постачання газу до України - експерт

П'ятниця, 8 лютого 2008, 15:45
"Газпром" технічно не зможе припинити постачання газу до України, а його заяви на цю тему є лише інформаційною загрозою.

Таку думку висловив директор енергетичних програм центру "Номос" Михайло Гончар під час круглого столу на тему "Що стоїть за припиненням постачань газу до України?".

"Про жодне припинення постачання газу йтися не може. Хіба що про деяке скорочення", - заявив Гончар.

"З фізики процесу це не можливо з огляду на те, що два роки поспіль були теплі зими і підземні сховища, перш за все в Росії, заповнені повністю. Тобто якщо скоротити постачання газу, то цей газ потрібно кудись дівати або спалювати на факелах", - додав він.

При цьому експерт зазначив, що "такі кроки з боку "Газпрому", якщо вони будуть зроблені, бумерангом до нього й повернуться".

Реклама:

"Я думаю, що в цій ситуації "Газпром" ризикує куди більше, зокрема, знову підтверджує свою репутацію структури непрозорої і такої, що використовує свій ресурс як зброю", - сказав Гончар.

Заяву ж "Газпрому" про можливе припинення постачань газу він назвав "інформаційно-психологічною загрозою". "Якщо повториться "Газпром-шоу" кінця 2005-го - початку 2006 року - це буде не на користь "Газпрому", - додав Гончар.

УНІАН

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!