"Нафтогаз" відправив посланця до Москви домовлятися про газ

П'ятниця, 8 лютого 2008, 14:17

Перший заступник голови правління НАК "Нафтогаз України" Ігор Діденко відбув до Москви для переговорів із керівництвом ВАТ "Газпром" щодо врегулювання конфлікту, пов'язаного з постачаннями природного газу в Україну.

Про це повідомили в прес-центрі НАК "Нафтогаз України".

За словами співрозмовника агентства, голова правління НАК "Нафтогаз України" Олег Дубина зараз перебуває в Києві.

Як відомо, 7 лютого "Газпром" заявив, що може з 11 лютого припинити постачання російського газу в Україну. Згідно із заявою компанії, станом на 7 лютого в Україні "осіло" 1,5 млрд куб. м. російського газу.

Реклама:

Враховуючи, що постачання російського газу в Україну не передбачено балансом "Газпрому" на 2008 рік, для того, щоб його продовжити, "Газпром" вимагає, аби українська сторона негайно створила для цього юридичні підстави, підписала відповідні контракти і акти, невідкладно забезпечила повне погашення накопиченої заборгованості.

Якщо цього зроблено не буде, "Газпром" обіцяє припинити постачання російського газу в Україну.

НАК "Нафтогаз України" вважає необґрунтованим звинувачення російського "Газпрому" в несанкціонованому відборі газу українською компанією.

Між тим, прем'єр-міністр Юлія Тимошенко у четвер допустила провину РосУкрЕнерго у формуванні заборгованості перед Росією за газ і заявила, що Україна проведе з Росією переговори для врегулювання виниклого конфлікту в постачаннях.

Вона також пообіцяла вирішити всі проблеми з газом і запевнила, що конфлікт "Газпрому" з Україною не позначиться на поставках газу в Європу.

УНІАН

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: