"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Ющенко подав до суду на Тимошенко через Семенюк

П'ятниця, 8 лютого 2008, 14:04
Президент Віктор Ющенко просить Конституційний Суд розглянути подання про конституційність дій уряду під час відсторонення Валентини Семенюк від обов'язків голови Фонду держмайна.

Відповідне клопотання розміщено на сайті президента.

"Слід зауважити, що відповідно до пункту 9.2. статті 116 Кабінет Міністрів призначає та звільняє з посад за поданням прем'єр-міністра керівників центральних органів виконавчої влади, які не входять до складу Кабінету Міністрів", - нагадує президент.

Водночас, за Законом "Про приватизацію державного майна" та Тимчасовим положенням про ДМ і відповідним рішенням КС, повноваження Кабінету Міністрів щодо вирішення кадрових питань діяльності Фонду державного майна за Конституцією зводяться до внесення прем'єр-міністром до Верховної Ради подання щодо кандидатури на посаду голови Фонду держмайна.

"Тож видавши названі розпорядження, Кабінет Міністрів вийшов за межі повноважень, визначених Конституцією", - вважає Ющенко і просить суд розглянути питання щодо конституційності розпоряджень Кабінету Міністрів України від 6 лютого 2008-го.

Реклама:

"Українська правда"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!