"УкрГазЕнерго" обіцяє не відключати тих, що уклали з ним угоди

П'ятниця, 8 лютого 2008, 09:41

ЗАТ "УкрГазЕнерго", спільне підприємство НАК "Нафтогаз України" і RosUkrEnergo AG (Швейцарія), продовжить у повному обсязі постачати природний газ тим споживачам, які раніше уклали з трейдером угоду на його постачання.

Про це повідомив член наглядової ради, радник голови правління "УкрГазЕнерго" Андрій Галущак на прес-конференції в Інтерфакс-Україна у Києві в четвер увечері.

"Споживачі, які уклали з нами відповідні довгострокові контракти на поставки газу, а це в першу чергу промисловість і енергогенерувальні компанії, будуть забезпечені ресурсами природного газу вчасно й у повному обсязі", - сказав він.

Галущак підкреслив, що "РосУкрЕнерго", цілком виконує заявки "УкрГазЕнерго" на постачання природного газу, що дозволяє забезпечувати безперебійне газопостачання контрагентів СП.

Реклама:

"Разом із тим, ми не виключаємо, що проблеми з постачаннями можуть виникнути в тих категорій споживачів, яким імпортний газ поставляють підприємства "Нафтогазу України", які досі не уклали угоди на придбання цього ресурсу. Це теплокомуненерго і бюджетні установи", - додав Галущак.

Він закликав держхолдинг у найкоротший термін врегулювати проблему бездоговірного відбору природного газу, що постачається підприємствам теплоенергетики й установам, фінансованим з бюджету.

"Для запобігання зриву опалювального сезону закликаємо НАК "Нафтогаз України" терміново привести свою діяльність у відповідність із законодавством, оголосити тендер із відбору постачальника природного газу для підприємств теплової енергетики і бюджетних установ, а також припинити бездоговірний відбір газу з газопроводів і ПСГ", - сказав представник "УкрГазЕнерго" .

Галущак відзначив, що "УкрГазЕнерго" з початку 2008 року не отримав від "Нафтогазу України" ні копійки за імпортний природний газ, постачений підприємствами держхолдингу теплопостачальним підприємствам і бюджетним установам, але при цьому в січні сплатило в бюджет у вигляді податків і зборів 973 млн грн.

Як відомо, прес-секретар ВАТ "Газпром" (РФ) Сергій Купріянов 7 лютого заявив про можливість припинення постачань в Україну російського природного газу через заборгованість української сторони, яка з початку року зросла на $0,5 млрд - до $1,5 млрд.

"Газпром", "Нафтогаз України" і RosUkrEnergo AG (Швейцарія) у січні 2006 року в рамках врегулювання російсько-українських відносин у газовій сфері домовилися про те, що постачальником центральноазійського і російського природного газу в Україну виступатиме "РосУкрЕнерго" - через неї "Газпром" і реалізує всі поставки в Україну.

"РосУкрЕнерго" постачає газ в Україну винятково через "УкрГазЕнерго", своє спільне з "Нафтогазом" підприємство, створене в лютому 2006 і з квітня того ж року - єдиного в Україні імпортера природного газу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
504 error
Підпишіться на наші повідомлення!