"Газпром" налякав Європу

П'ятниця, 8 лютого 2008, 10:35

Європейська комісія закликає Київ і Москву вирішити газову комерційну суперечку якомога швидше і сподівається, що двостороння дискусія не вплине на постачання газу в Європейський Союз.

Про це в інтерв'ю агентству Інтерфакс-Україна заявив представник Єврокомісії - речник єврокомісара з питань енергетики Андріса Пібалгса Ферран Тарраделлас Еспуні, коментуючи заяву "Газпрому" про наміри з 11 лютого припинити постачання свого газу в Україну.

"Європейська комісія закликає обидві сторони знайти рішення цієї комерційної проблеми якомога швидше. Ми будемо пильно стежити за розвитком ситуації. Комісія сподівається, що розвиток цієї дискусії не вплине на постачання газу в ЄС", - сказав він.

Еспуні підтвердив, що "Газпром" у четвер контактував із Єврокомісією з метою інформування про комерційну проблему між "Газпромом" і Україною та щодо можливого припинення постачання газу в Україну. Також, за його словами, "Газпром" запевнив, що постачання в ЄС припинені не будуть.

Реклама:

Окрім того, Еспуні повідомив, що Європейська комісія розглядає можливість скликати негайне засідання газової координаційної групи.

Відповідаючи на питання про можливу дату такого засідання, Еспуні відзначив, що його скличуть, якщо розвиток ситуації "перейде в практичну площину".

Він відзначив, що Європейська комісія перебуває в контакті з обома сторонами.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!