Семенюк не виконуватиме рішення Тимошенко

Середа, 6 лютого 2008, 18:20

Валентина Семенюк заявляє, що не виконуватиме рішення Кабінету Міністрів про відсторонення її від обов'язків голови Фонду державного майна України.

Про це вона заявила в середу на прес-конференції, повідомляє УНІАН.

За її словами, відбувається рейдерське захоплення Фонду з метою перерозподілу об'єктів державної власності.

Як зазначила Семенюк, сьогоднішнє рішення КМУ не відповідає українському законодавству, зокрема положенню про Фонд держмайна, згідно з яким Фонд не є органом виконавчої влади, а голову Фонду не можна звільняти без згоди парламенту.

Реклама:

Семенюк також зазначила, що не є законним і призначення Андрія Портнова на посаду першого заступника голови Фонду, оскільки його попередник перебуває на лікарняному з 30 січня цього року.

Семенюк також зазначила, що і надалі планує продовжувати керувати Фондом.

"Охорона у Фонді надійна, з МВС. Думаю, що вони й далі виконуватимуть ту місію, яку виконують сьогодні", - зазначила вона.

Семенюк також додала, що електронна система, встановлена в її кабінеті, дозволяє лише їй заходити до нього.

Коментуючи ситуацію навколо приватизації "Луганськтепловозу", голова ФДМУ зауважила, що Фонд діяв на основі відповідних судових рішень.

Семенюк також зазначила, що мала в середу телефонну розмову з президентом Віктором Ющенком, в якій він зазначив, за її словами, аби вона діяла згідно з чинним законодавством.

"Семенюк ніколи не була тормозом, Семенюк показала всім, що таке інвентаризація, ті заощадження, що повертаються, повертаються і завдяки Семенюк", - зазначила вона.

Як повідомлялося, в середу Кабмін відсторонив Семенюк та її заступників, окрім Дмитра Парфененка, від виконання обов'язків.

Першим заступником голови ФДМУ було призначено Андрія Портнова, який і виконуватиме обов'язки голови Фонду.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: