Роднянський та Фуксман продали свою частку у "1+1"

Вівторок, 5 лютого 2008, 18:07

Компанія Central European Media Enterprises Ltd. (CME) сьогодні офіційно оголосила про те, що викуповує 30% акцій каналу "1+1" у його міноритарних українських власників - Олександра Роднянського та Бориса Фйксмана, з якими компанія дійшла згоди.

Про це повідомляє УНІАН з посиланням на "Телекритику".

В повідомленні йдеться, що CME вже є власником 60% "1+1". По завершенні операції СМЕ володітиме 90% акцій та матиме право придбати 10%, що залишаються. Операцію із придбання акцій планують завершити до кінця другого кварталу 2008 року, після отримання необхідних дозволів.

"Тридцятивідсотковий пакет, придбаний СМЕ, включатиме опціон Ігоря Коломойського, - йдеться у прес-релізі СМЕ. - Повна сума, що буде виплачена СМЕ за 30-відсотковий актив, становитиме $219,6 млн. Борис Фуксман та Олександр Роднянський мають отримати $79,6 млн. Ігор Коломойський отримає компенсацію грошима або акціями СМЕ", - повідомляє "Телекритика".

Реклама:

Після завершення операції Фуксман та Роднянський матимуть право продати 10% акцій компанії СМЕ. В перший рік вартість активу становитиме 95,4 млн дол, в другий - 102,3 млн дол., а по завершенні цього періоду - за результатами незалежної оцінки при мінімальній вартості у 109,1 млн дол.

Голова правління СME Майкл Ґерін в офіційному коментарі висловив впевненість, що Україна в найближчі роки стане найбільшим ринком для СМЕ стосовно доходів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!