"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Луценко не цікаво переслідувати Черновецького

Вівторок, 5 лютого 2008, 17:31

Міністр МВС України Юрій Луценко не буде розпочинати кримінальне переслідування керівництва Київської міськдержадміністрації. Про це він повідомив на прес-конференції у Кіровограді.

"У мене немає інтересу в кримінальному переслідуванні керівників української столиці, є інтерес припинити земельні афери, які за прикладом київських розповзлися метастазами по цілій державі", - заявив міністр.

Також Юрій Луценко вкотре повідомив, що не збирається подавати у відставку з посади міністра МВС, бо у нього немає жодних проблем із роботою на чолі міністерства.

"Я не планую робити жодних заяв про відставку, не бачу для цього ніяких підстав", - сказав він.

Реклама:

Також, за словами Луценка, кримінальна справа, порушена проти нього, є "землемотивованою", пов'язаною із земельними аферами. Міністр завив, що за прикладом Києва незаконні оборудки з землею було виявлено в Криму, Одесі, на Західній Україні, в Кіровограді, і тільки завдяки співпраці МВС і прокуратури цей  "дерибан" може бути припинено.

З приводу інциденту після останнього засідання РНБО з мером Києва Леонідом Чернівецьким він сказав, що хоче, аби громадськість розрізняла його діяльність як керівника МВС і приватної особи.

"Громадянин Луценко розбереться з громадянином Черновецьким у судовому порядку", - сказв Юрій Луценко.

Сказав, що після засідання РНБО був спровокований Черновецьким "словом і ділом".

"Після засідання РНБО, коли я вже не виконував свої службові обов'язки, то був спровокований Черновецьким словом і ділом, і змушений був захищати свою честь і гідність. Тому ця справа не може розглядатися як кримінальна", - вважає Луценко.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!