"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Ющенко й Ламі підписали протокол приєднання України до СОТ

Вівторок, 5 лютого 2008, 17:30

Президент Віктор Ющенко й генеральний директор Всесвітньої торговельної організації Паскаль Ламі у вівторок у Женеві підписали протокол приєднання України до СОТ.

Як передає Інтерфакс-Україна, на церемонії підписання були присутні міністр закордонних справ Володимир Огризко, заступник глави Секретаріату президента Олександр Чалий та заступник міністра економіки Валерій П'ятницький.

Україна повинна ратифікувати ухвалене рішення не пізніше 4 липня 2008 року. Тільки після ратифікації Україна набуде членства протягом 30 днів.

Як повідомлялося з посиланням на Мінекономіки, буквально відразу після рішення Генеральної ради СОТ у Верховну Раду внесуть для ратифікації угоду обсягом близько 1500 сторінок, яка на дві третини складається із зобов'язань України перед СОТ і на третину - з угод цієї організації, до яких приєднується Україна.

Реклама:

У разі ратифікації Київ направить офіційний документ до штаб-квартири СОТ у Женеву, де його підпише глава цієї організації. Офіційно ж членом СОТ, а до цієї дати прив'язані законодавчі й нормативні акти, Україна стане на 30-й день після підписання.

Після приєднання до СОТ Київ сподівається на плідні переговори з Брюсселем щодо створення зони вільної торгівлі з ЄС.

Раніше, на засіданні у вівторок у Женеві, Генеральна рада СОТ на підставі звіту робочої групи й переліку ринкового доступу для товарів і послуг затвердила рішення й схвалила протокол приєднання України до СОТ.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!